Kā ierasts, saimnieki nodrošināja ekskursiju pa saimniecību. Šobrīd saimniecībā tiek lielākā platībā audzēti kartupeļi, citi dārzeņi – sīpoli, bietes, burkāni, gurķi, tomāti, paprika kā arī, ogas – zemenes, melones un arbūzi.
Šī gada jaunums un populārākā vieta bija bezalkoholisko dzērienu bārs, kas iekārtots senajā kartupeļu pagrabā, kurš vēl joprojām ziemā tiek izmantots kartupeļu glabāšanai, bet īpaši Mājas kafejnīcu dienai iekārtots kā veldzēšanās vieta karstajā dienā.
Bērniem bija iespēja kārtīgi izlēkāties piepūšamajā atrakcijā “Pirātu kuģis” vai izpausties zīmēšanas mākslā.
Ciemos viesus sagaidīja saimnieki – Niedru ģimene ar palīgiem, kas cienāja ar gardiem ēdieniem, kas gatavoti no pašu audzētās dabīgās produkcijas.
Dižniedru saimnieki izsaka milzīgu pateicību visiem palīgiem, kas nenogurstoši un ar pilnu atdevi rūpējās par viesiem, lai šī diena būtu izdevusies:
- Oskaram par perfektās pīles krūtiņas gatavošanu,
- Gunai un Sanitai par gardā ēdiena sagatavošanu un servēšanu,
- Laurai par gardajiem desertiem un māksliniecisko teritorijas noformējumu,
- Tomam un Robertam par bāra kokteiļu servēšanu un viesu izklaidēšanu bārā,
- Santai un Andai par laipno viesu apkalpošanu,
- Karīnai un Haraldam par viesu reģistrēšanu un produkcijas tirdzniecību,
- Gunitai par žilbinoši tīro trauku nodrošināšanu,
- Annai un Sintijai par pasākuma iemūžināšanu.
Paldies visiem apmeklētājiem – mēs ļoti ceram, ka Dižniedru Mājas kafejnīcu dienas apmeklējums Jums radīja tikai pozitīvas emocijas!
Mājas kafejnīcu dienas ir īpašs pasākums, kurā uz vienu vai divām dienām durvis apmeklētājiem ver improvizētas kafejnīcas, aicinot izbaudīt katru Latvijas reģionu caur kulināro piedāvājumu, tradīcijām un kultūru.
Par šefpavāriem un viesmīļiem kļūst vietējie iedzīvotāji, kuri ikdienā parasti nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajās dienās cienā viesus ar savas ģimenes vai novada īpašajiem mājās gatavotajiem ēdieniem.
Katrai mājas kafejnīcai ir sava neatkārtojama ēdienkarte un stāsts.
Ciemiņiem tā ir iespēja garšīgi paēst, atvērties saimnieku viesmīlībai, iepazīt jaunas garšas un sajusties kā pie vecmāmiņas laukos. Maltīšu vērtība slēpjas ne tikai labi aizmirstās, senās receptēs, bet arī produktu svaigumā, tiem nākot tieši no dobes. Turklāt lauku saimnieki tos lieliski prot pārvērst arī mūsdienīgos ēdienos.